Wagges egen hjemmeside

Bichon maltese

Jeg er en malteserhund - eller en bichon maltese, som mange også kalder mig. Jeg blev født 30. november i Hannover.

Min race er udbredt af fønikiske købmænd for 2000 år siden. Min familie stammer fra Ægypten og kom til Middelhavsområdet. Vi bliver ikke ret store - højst op til 25 cm. Vi kan veje fire kg. Vi er selskabshunde med silkeglat hår uden underuld. Vi fælder ikke, men vi skal klippes regelmæssigt, hvis vi ikke skal være udstillingshunde med hår til gulvet. Vi er meget allergivenlige fordi vi ikke har pels. Vi bliver 15-18 år gamle.
Vores tårevæske er rødlig, derfor får vi tit et rødt skær i hårene ved øjnene.

Vi maltesere er meget rare, rolige og intelligente. Vi er legesyge og lærenemme. Da vi ikke har meget jagtinstinkt er vi nemme at lære at gå i snor. Med vores ikke-dominante væsen tilpasser vi os let i en familie.

Vi maltesere er nogle værre kælegrise, så vi har brug for en tæt tilknytning til vores menneskefamilie.


Tilbage til forsiden

Mit liv som hund

Jeg danser ... Jeg hedder Wagge, og jeg flyttede ind hos Familien C den 6. februar 2007. Min familie hentede mig i Hannover, hvor jeg var den bedste i et kuld på tre. Familien C er helt vild med mig. Jeg tror, de synes, jeg er dejlig.

Selvom jeg er ung endnu, har jeg oplevet meget. Jeg har været hos dyrlægen flere gange, så jeg er gennemvaccineret efter alle kunstens regler. Jeg har EU-pas, så jeg er altid med på ferie - sidste gang fløj vi.

Jeg er rigtig glad for alle de mennesker, der kommer på besøg. Jeg er lidt usikker på, om de også skal bo her, så derfor giver jeg alle en festmodtagelse og sørger for, at de synes, jeg er sød. Jeg elsker at lege med familien ude i haven, vi spiller fodbold, og jeg løber efter pinde. Jeg kan flere smarte tricks. Jeg kan sit, sit fint, dæk, rulle, pote, vinke, danse og kysse. Jeg kan også "automaten", den er svær ... Som regel kommer jeg, når nogen kalder. Og hvis nogen rasler med en plastikpose, som der kunne være pølsestykker i. Jeg er nemlig helt vild med at træne.
Jeg er tæt knyttet til min familie og følger dem trofast, hvor de nu måtte færdes. Om aftenen ligger jeg i sofaen hos min mor, eller på sofaens ryglæn.
Min mor friserer mig et par gange om ugen. Hun klipper mit hår, så jeg hele tiden ser frisk og lækker ud. Jeg ligger lisså stille, når hun klipper mig.

Jeg er tre år gammel og vejer fire kilo - fin hund!

Jeg har en side på hundegalleriet. Hvis du vil se den, kan du klikke her

Mit navn

Jeg er opkaldt efter en hund i min familienC. For mange år siden havde min adoptivfar Bent en farbror, der havde en hund kaldet Wagge. Det navn har min sprog-spasser af en "far" aldrig rigtig glemt, så nu hedder jeg så også Wagge.

Min stamtavle

Så har BSH Bayerischer Sächsischer Hundeverband e. V. sendt min stamtavle. Jeg er født i Rassehundezucht Burgdorf med navnet Mandy von Avalon, men nu hedder jeg altså Wagge - eller FamilienC's Wagge, hvis det skal være helt korrekt.

Mine forældre er Jenny vom Salzkammergut og Ustan vom Lerchengrund. Min mormor og morfar er Nelly vom Salzkammergut og Armin vom Käferberg. Min farmor og farfar hedder Vita vom Lerchengrund og Zoltan vom Denver Clan. Mine oldeforældre på mødrene side er Elly vom Käferberg og Duxi vom Käferberg samt Stella vom Salzkammergut og Jerry vom Lerchengrund. Mine oldeforældre på fædrene side hedder Ronja vom Lerchengrund og Erin vom Denvar Clan samt Fella vom Lerchengrund og Rinn Evan.